Volg me op mijn socials

Binnen kijken in onze Fiat Ducato camper

Als je altijd al eens nieuwsgierig was naar onze zelfbouwcamper, je kunt nu via dit filmpje binnen kijken in onze Fiat Ducato camper.

Een poos geleden zag ik een oproepje voorbij komen op facebook van het magazine Autoweek waarin ze op zoek waren naar campers die ze op de brug mochten zetten.
Autoweek is een magazine wat wekelijks uitkomt en een paar keer per jaar specials uit geeft. Een van die specials is Autoweek Campers en daarvoor was deze oproep.

Ik werd gevraagd voor het artikel “Op de brug”, waarbij de technische staat van de camper rondom gecontroleerd wordt, maar ook het verhaal achter de zelfgebouwde camper belicht wordt. Daar wilde ik wel aan mee doen!

Voordat ik naar Carrec Technocentre in Soesterberg reed wist ik al dat mijn ruitenwissers het soms niet deden. Het motertje van de ruitenwissers was al een tijdje moeilijk aan het doen, een nieuwe was besteld, maar je raad het al: niet op tijd bezorgd.
En ja hoor, het allereerste wat Tim doet op het moment dat hij achter het stuur zit is de ruitenwissers aanzetten om het raam schoon te maken. Viel ik even door de mand!
We konden er goed om lachen en de toon voor een gezellige ochtend in de garage was gezet.

Binnen kijken in onze Fiat Ducato camper bij Autoweek Campers

Tim controleert de camper rondom en komt allerlei mankementen tegen. De ene wat ernstiger dan de andere. Zo blijkt de distributieriem hoognodig aan vervanging toe. Hij merkt ook op dat er een bodemplaat mist. Normaal geen enkel probleem, maar als je over gravelwegen met gaten en grote stenen rijdt….. is dat misschien wel zo handig.

Al met al kwam de camper goed door de keuring. Natuurlijk waren er allerlei zaken ter verbetering zoals je in de video kunt zien. Maar voor zijn leeftijd en kilometerstand doet ie het goed. Inmiddels zijn heel veel zaken opgelost en gerepareerd.

Terwijl de camper bekeken wordt, wordt er ook druk gefilmd en gefotografeerd. De video zie je hierboven en de foto’s staan natuurlijk in het magazine. Omdat ik normaal gesproken zelf degene ben die fotografeert vind ik het leuk om vanaf de zijlijn te kijken. Fotograaf Maurice Volmeyer is een fulltime auto fotograaf en reist in functie heel Europa door.

Na het interview met Jaap van der Sar gaan we er nog op uit om meer foto’s en video’s te maken. Ik rijd heel wat rondjes over een mooi weggetje. De ene keer met gopro’s op de deur naar voren gericht, andere keer met gopro’s naar achteren gericht. Dan met de videograaf die achter me rijdt en vervolgens voor me etc. etc.
Je moet er wat voor over hebben en het resultaat is er dan ook naar.

Fiat Ducato camper, Autoweek Campers

Al met al was het een gezellige, leerzame én nuttige middag. En een paar weken later hebben we heel veel dingen aan laten passen en laten vernieuwen aan de camper. Vooral de distributieriem en de turboslang waren erg toe aan vervanging. We kunnen weer met een gerust hart Europa doorcrossen.
Over onze reizen met de camper kun je onder het kopje “Bestemmingen” meer lezen.

Binnen kijken in onze Fiat Ducato camper
met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.