Volg me op mijn socials

Schrijf je in

en krijg 1x per maand email van me
* = verplicht veld

Koken in de camper – broodje biefstuk

Koken in de camper – broodje biefstuk

In deze serie op mijn blog laat ik een heel aantal recepten zien die je gemakkelijk kunt koken op de camping. In de camper, tent of caravan. Op één gasbrandertje, twee kleine pitjes of op een kampvuurtje.
Recept twee – Koken in de camper – broodje biefstuk.

Ingrediënten:

Broodje – een stokbroodje of nog lekkerder een ciabatta. Maar het kan ook een bolletje zijn
Biefstuk – kies het soort wat je lekker vindt, maar wij kiezen voor één van de goedkopere soorten
Champignons, al dan niet gemengd met andere paddestoelen
Lenteui
Peterselie
Reepjes spek of bacon
Rode ui
Veldsla

Kruidenboter:
Boter
Ansjovis
Peterselie

Op de foto’s zie je dat we “Koken in de camper – broodje biefstuk” op een vuurtje maakten. Je kunt het ook op de BBQ doen of gewoon in een grilpan op een gasbrandertje of op het fornuisje in de camper of caravan.

Stap 1 – rooster het broodje in de grilpan, koekepan of op de BBQ. Druppel er wat olijfolie over en leg ze met de snijkant naar beneden op de pan.
Als je echt maar één brandertje hebt kun je dit overslaan, maar het maakt het gerecht wel echt lekkerder. Je kunt het broodje ook even roosteren en weg leggen. Het broodje is dan wel koud, maar nog steeds lekker knapperig.

Stap 2 – maak de boter. Snijd de ansjovisjes héél fijn tot ze bijna een soort pasta zijn en roer ze samen met de fijngesneden peterselie door de boter. Houd je helemaal niet van vis? Wees gerust, deze boter proeft niet naar vis. De ansjovis geeft een ziltig smaakje aan de boter waar je broodje straks extra zoutig en smeuig van gaat smaken.
We hebben dit gerecht eens gemaakt toen we geen ansjovisjes konden vinden en met kruidenboter ging het ook. Maar de ansjovis geeft het toch wel een extra zetje tot héél lekker!

Stap 3 – bak het spek, de ui en de champignons/paddestoelen met de peterselie en de lenteui.

Stap 4 – gril de biefstuk die je in reepjes gesneden hebt. We gebruiken hiervoor het grilpannetje waar we eerst het broodje op geroosterd hebben.
Als je maar één pannetje hebt, bak dan eerst het champignonmengsel bijna klaar en doe het in een bakje. Bak dan de biefstukreepjes klaar en leg ze even weg met een beetje aluminiumfolie erover zodat het warm blijft. Bak dan de champignons op hoog vuur af. Zo heb je beide onderdelen van het beleg van het broodje lekker warm.
Stap 5 – leg op de geroosterde broodjes op een bordje en leg er een laagje veldsla op. Vervolgens verdeel je het champignons, spek, ui mengsel erover en leg je er plakjes biefstuk op.
Als laatste verdeel je er nog flink wat ansjovis boter op. De ansjovisboter smelt lekker door het hele broodje.

Stap 6 – broodje dicht en smullen maar.

Optioneel – leg nog wat hout op je vuurtje en geniet van je kampvuurtje!

Het grilpannetje zag je misschien ook al in mijn vorige “koken in de camper” post. We gebruiken hem veel omdat ie perfect op ons kleine camper-kookstelletje past. Hij kan óók op open vuur of op de BBQ.
Je kunt hem hier bekijken en eventueel bestellen:
Bialetti grillpan van Bol.com

Het bijltje wat je ziet liggen op de foto’s gebruiken we om aanmaakhoutjes klein te hakken voor we het vuur aansteken. Hij is vlijmscherp! We kochten hem bij de Welkoop, maar dat is al een poosje terug. Ik heb hem online gevonden op Westfalia.

Koken in een camper is zo moeilijk niet. 🙂

1 Comment

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.