Volg me op mijn socials

langste hangbrug duitsland

De langste hangbrug van Duitsland – yay of nee?

De langste hangbrug van Duitsland – yay of nee?

De langste hangbrug van Duitsland Geierlay – yay of nee? Mooie plek? Te druk, te veel toeristen? Of valt het best mee?

Op onze kleine roadtrip in de meivakantie bezochten we de langste hangbrug van Duitsland – Hängeseilbrücke Geierlay. Als je me kent of vaker op mijn blog gelezen hebt weet je dat ik een beetje allergisch ben voor héél veel toeristen bij elkaar. Dat in combinatie met nieuwsgierigheid is soms niet heel handig. Want de meeste toeristische plekken zijn niet voor niks móóie en interessante plekken.
Je snapt het al, toen ik over de langste hangbrug van Duitsland las werd ik nieuwsgierig. Daar wilde ik wel eens rondwandelen!

 

Maar de moed zonk me in de schoenen toen we het dorpje Mörsdorf inreden. Overal mensen! Héél veel overvolle parkeerplekken en groepjes mensen met rugzakjes op. Het is 1 mei, Dag vd Arbeid en een Duitse vrije dag. En dus lijkt het alsof heel Duitsland over de brug wil wandelen …… ik wilde voorstellen om verder te rijden.
Ben ik blij dat we die vriendelijke meneer tegenkwamen die ons de goede richting voor de camperparkeerplaats wees. Een keurig ruime parkeerplaats, mét keurig net en schoon toilet aan de rand van het dorpje.
We wandelen eerst langs het bezoekerscentrum en kiezen een wandeling uit.

 

Je kunt er voor kiezen om in één keer naar de hangbrug te lopen (nog geen 2 km) of je kunt een rondwandeling kiezen. Het wandelgebied om de Geierlay hangbrug is heel uitgebreid. Je kunt er eindeloos wandelen en bij het zien van al die bordjes kunnen we bijna niet kiezen. De ene wandeling lijkt nog mooier dan de andere.
We kiezen uiteindelijk voor de “Geierlay- Schleife” een wandeling van 6 kilometer. Een mooi rondje. En het leuke: als we eenmaal uit het dorpje en van de korte route naar de hangbrug af zijn – geen mens te zien.

 

Nou ja, niet helemaal eerlijk natuurlijk. We komen heus wat wandelaars tegen, de “Grussgotts en de “Hallo’s” gaan over en weer. Het bos is prachtig voorjaarsgroen en de vogels fluiten terwijl we door het dal langs een beekje wandelen. Klinkt goed he?
Was het ook. De klim het dal uit naar het beginpunt van de brug is goed te doen. Niet heel steil en als je er toch ietsje moeite mee hebt dan staan er genoeg bankjes om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht.

 

De langste hangbrug van Duitsland

 

 

Ik vind de brug mooi. Marco vind het vooral heel interessant. Het is nogal een gevaarte namelijk. Hij is 360 meter lang en 100 meter boven de grond, dus je hebt prachtig uitzicht. Het is er wel aardig druk. Wij zouden de brug in het hoogseizoen zeker overslaan, dan kun je er vast polonaise lopen met al die mensen. Maar ondanks dat het een lang weekend is voor Duitsland en het best druk is, is de sfeer goed. Mensen genieten van het uitzicht en maken selfies. Je hebt daardoor tijd genoeg op de brug, want niemand loopt snel.
Als je heel erg hoogtevrees hebt, zoals de meneer voor ons, is het misschien een beetje een uitdaging. De brug wiebelt echt maar heel weinig, hangt mooi stabiel. Je mag zelfs je fiets mee nemen naar de overkant voor als je een mooie fietstocht door de omgeving wilt maken.

 

De langste hangbrug van Duitsland

 

De langste hangbrug van Duitsland

 

Op de terugweg naar de camper lopen we door het dorpje. Er zijn plekjes genoeg om lekker thee te drinken met wat lekkers. Wij kiezen voor wafels bij twee handige jongens die buiten een kraampje gemaakt hebben. Lekker met slagroom!
Yay of nee? Absoluut een Yay! Van de grote horde mensen hebben we, behalve in het dorp en de 360 meter op de brug, niets gemerkt. De omgeving is prachtig en de wandelingen goed aangegeven. Wij hadden er nog dagen lang door het bos kunnen struinen!

 

de langste hangbrug van Duitsland
#duitsland #vakantie #wandelen
met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

10 Comments
 • Tom Kuppens

  2018-05-04 at 09:51 Beantwoorden

  Prachtige omgeving precies! Maar die brug zou met van het goede teveel zijn! 😉

 • Linda

  2018-05-04 at 10:25 Beantwoorden

  Mocht ik eens in de buurt zijn ga ik zeker even langs. Wat kan je hier mooie foto’s maken zeg, en dan heb ik het nog niet eens over het uitzicht gehad. Hoe mooi!

 • Luc van de Wiel

  2018-05-04 at 12:35 Beantwoorden

  Dat ziet er wel héél spannend uit, ik zou me goed vasthouden! 😉

 • Lizzie | Globalizious

  2018-05-04 at 18:13 Beantwoorden

  Wowww met zoveel mensen daar op lijkt het me toch niet zo’n pretje… al ziet het er wel weer super tof uit!!

 • Fleur

  2018-05-04 at 20:19 Beantwoorden

  Ik denk dat ik het toch wel spannend zou vinden om daar over heen te lopen

 • Melissa

  2018-05-05 at 08:00 Beantwoorden

  Ik heb echte hoogtevrees dus zal er denk ik nooit op gaa. Mijn vriend daarin tegen zou hem meteen bewandelen.

 • nicole orriens

  2018-05-05 at 08:17 Beantwoorden

  Brrrr, ik heb hoogtevrees dus ik griezel al vanaf mijn bureau. Maar die brug ziet er wel prachtig uit!

 • Lipstickencupcakes

  2018-05-05 at 15:12 Beantwoorden

  De omgeving ziet er mopi uit, maar die brug zou ik wel ern beetje spannend vinden denk ik.

 • Wanda

  2018-05-07 at 18:26 Beantwoorden

  Leuk dat jullie het alsnog hebben gedaan! Wij waren er in maart en toen hadden we het rijk alleen. Een prachtig gebied maar toen natuurlijk nog heel kaal, wat dat betreft zien jouw foto’s er een stuk mooier uit!

  • Jantina

   2018-05-08 at 18:15 Beantwoorden

   We hebben het er zelfs nog over gehad, hoe fijn het zou zijn in het laag seizoen als er niemand is! Wel kaal. En kouder. Maar lekker rustig!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.