Volg me op mijn socials

fotografie in Singapore

Fotografie in Singapore, heel fotogeniek!

Fotografie in Singapore

Singapore is groot, schoon en goed geregeld. Leuk voor een paar dagen, een mooie bestemming als stopover naar Australie of Nieuw Zeeland.
Ik bezocht Singapore als stopover naar Nieuw Zeeland, om zo een lange vliegreis in tweeën te delen en een klein stukje wereld extra te bezoeken. Fotografie in Singapore, of in veel grote steden is uitdagend en afwisselend.
Om heel eerlijk te zijn? Ik houd niet van grote steden. Niet van veel winkelen en niet van de drukte. Na een paar dagen ben ik er al wel klaar mee.
Ik houd wél van het lekkere eten en de ruime keuze in een stad, uitgebreid ontbijten, van mensen kijken en fotograferen. Veel fotograferen. Singapore is super fotogeniek met veel verschillende bevolkingsgroepen en mooie gebouwen.
In deze blog een kleine impressie van mijn fotografie in Singapore.
De eerste dag maken we gebruik van de hop-on-hop-off bus die door Singapore rijdt. We zijn moe van de lange reis, hebben bijna niet geslapen en zo krijgen we alvast een mooie indruk van de stad zonder al te veel moeite. Na die eerste dag gaan we snel lopend verder. Want zo’n drukke bus, vol met toeristen is niets voor ons. Lopend doen we veel meer indrukken op van het normale leven in de stad. We gebruiken we voor de langere stukken de ondergrondse. Slingerend door kleine straatjes lopen we van mooie plek naar mooie plek. En die kleine straatjes zijn óók prachtig.
Overdag bezoeken we prachtige tempels, oa. “Buddha Tooth Relic Temple” in Chinatown. Een bijzondere combinatie van een traditionele temple en wolkenkrabbers in de achtergrond. Een apart contrast.
Als je naar deze tempel gaat, vergeet dan niet helemaal naar boven te gaan. Op het dak van de tempel is een tuin. Een oase van rust midden de chaos van Chinatown. Veel toeristen slaan dit stukje van de tempel over en dat is echt zonde!


Een paar details van andere tempels en moskeeën. In Singapore leven veel verschillende religies naast elkaar en in iedere wijk vind je een kerk, een moskee of een tempel. Soms gebroederlijk naast elkaar.

Je mag niet bij iedere kerk/tempel/moskee zomaar binnen lopen en niet alle ruimtes zijn voor toeristen toegankelijk. Zo mocht ik in deze moskee alleen in een jurk naar binnen. In veel andere kerken of tempels moet je je schouders bedekken of een niet te korte broek dragen. Schoenen laat je bijna altijd bij de deur achter.

Wij vonden het heel leuk om een paar markten te bezoeken. Al struinend tussen de kraampjes verbazen we over de hoeveelheid vis en groente. Een aantal vissen herkennen we van onze duiken in Australie en kennen we in Nederland helemaal niet als vis om te eten. Bijzonder om te zien en we zijn nieuwsgierig naar wat voor gerechten daar allemaal mee gemaakt worden.

De architectuur is supermooi. Af en toe heb je stukken met veel saaie hoogbouw, maar tussendoor heeft Singapore echt wel veel bijzonders staan hoor. Vooral in de omgeving van de Marina en Gardens of the Bay. Wij lopen daar een flinke ronde bij het water langs en wandelen sommige gebouwen. Op deze foto is een deel van het dak van “the Esplanade – theatre on the bay” te zien. Dat vonden wij een verrassing. Helaas hadden we geen tijd om ook echt een theater of muziekstuk te gaan zien, maar gewoon overdag is het ook leuk om rond te wandelen. Een paar mooie winkeltjes en een tof terras helemaal bovenin zijn zeker de moeite waard om even te gaan kijken.

Nachtfotografie in Singapore

Maar je fotografie in Singapore komt pas helemaal tot leven als je er ‘s avonds in het donker op uit gaat. Wij zagen op de ene avond de lichtshow van het hotel “Marina Bay Sand” De beste plek daarvoor is op de oever aan de overkant, in de buurt van “the Esplanade”. Je zit dan lekker op het trapje en met een beetje geluk is er buiten life muziek.
Je kunt hier iedere dag van de week zitten voor de lichtshow en dan wordt hij ook niet twee, soms drie keer op een avond gehouden. Niet te missen dus!

De foto’s die je ziet van Singapore by  night zijn uiteraard met statief gemaakt. Waarom je je statief mee moet nemen kun je hier lezen – klik

Fotografie in Singapore
Fotografie in Singapore
Op onze tweede avond zijn we naar “Gardens of the Bay” gegaan. We hebben daar overdag ook al gewandeld. Dan is het gewoon een leuk park. Vooruit, een heel mooi en groot opgezet park. Als je van bloemen en planten houdt een absolute must-see. Voor ons was het een leuke wandeling en we vonden een lekker rustig plekje voor een hapje eten en een héél klein middagslaapje.
Maar dan: in de avond. Dan is er geen tijd om te slapen hoor! Je kijkt je ogen uit. De grote kunstwerken in de vorm van bomen lichten prachtig op en iedere avond om 19.45 en 20.45 uur is er een show met licht en muziek. Onderstaand zie je daar een klein filmpje van. Het doet niet helemaal recht aan de ervaring die je daar hebt als je er real life staat. Je bent er met een grote groep mensen (een hele grote groep) en iedereen staat ademloos omhoog te kijken.
Blijf na de show ook rustig nog even zitten, want diezelfde massa mensen willen allemaal tegelijk weer terug de stad in. En dan staan de paden bommetje vol. Gewoon even lekker blijven zitten en een drankje drinken. Veel relaxter.
Fotografie in Singapore

fotografie in Singapore

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.