Volg me op mijn socials

Gereedschap voor je zelf te bouwen camper

Gereedschap om je Camper te Bouwen

Oke. Je hebt besloten je camper te bouwen. Je hebt een bus gevonden, hebt gekeken waar je allemaal aan moet voldoen en daar ga je! Aan de slag!
(als je dit nog niet gedaan hebt, check dit blog – Zelf-een-camper-bouwen of lees stap voor stap wat je moet doen in dit ebook).

Je hebt natuurlijk standaard gereedschap nodig, een hamer, een schroevedraaier, een rolmaat en een zaag. Dat had je zelf ook al wel bedacht.
Maar sommige dingen heb je misschien niet in je gereedschapskist liggen en zijn suuuuuperhandig!
In dit blog 6 dingen die echt reuze handig zijn om te hebben tijdens het bouwen van je camper.

 • Een Zweihaak
  Een winkelhaak heb je misschien nog wel in de gereedschapskist liggen. Maar een zweihaak?
  Daarmee kun je alle mogelijke hoeken meten over nemen op je materiaal. Ook de hoeken die niet haaks zijn.
 • Een striptang
  Deze tang is bedoeld om een stukje isolatiemateriaal te verwijderen van elektriciteitsdraad. En omdat je straks een heel aantal draden moet gaan trekken én strippen is dit een ideaal stukje gereedschap.
  Je kunt hem heel eenvoudig kiezen, standaard óf heel uitgebreid.
 • Een profielmeter
  De leukste in dit rijtje vind ik. Met een profielmeter meet je profielen die je met een andere tool niet zou kunnen meten. Omdat ze rond lopen of rare vormen hebben. Je drukt de pennetjes tegen de te meten vorm en trekt vervolgens de omtrek van de pennetjes over. Easy does it!
 • Een bovenvrees
  Dit is misschien een iets grotere aanschaf, maar na het bouwen van je camper heb je er óók enorm veel plezier van. In de camper is ie ideaal in combinatie met je profielmeter. Want al die afwijkende vormen uitzagen is een heel gedoe. Met een bovenfrees is dat een eitje!
  En na die tijd? Maak je er mooie decoratieve afwerkingen mee. Op je tafel, de kast, een schilderijlijst, het kozijn etc.
 • Een set verschillende lijmklemmen
  Omdat je in de camper altijd wel iets vast moet klemmen. Iets wat je verlijmt hebt of iets wat even op zijn plek moet blijven zitten terwijl jij iets anders doet. Wij hebben een set grote, waar je veel tussen kunt klemmen én een set met verschillende afmetingen. Zo hebben we altijd het juiste formaat. Nu de camper af is gebruiken we ze nog steeds, soms zelfs als uit de kluiten gewassen knijper.

 • Een accuboor mét een extra accu
  Om te boren én te schroeven. Scheelt je een lamme pols met al die schroefjes. Koop een goede, wij zijn heel blij met onze Makita. Deze wordt geleverd met twee accu’s, zodat je altijd verder kunt terwijl de ene accu aan de lader hangt.
 • Decoupeerzaag
  Een figuurzaag mét powerrrrr! Met een veelzijdige decoupeerzaag zaag je rechte lijnen én bochten. Ook gemakkelijk om in het midden van een plank iets te zagen. Een gaatje boren, zaagje er door en zagen maar!

En de laatste in dit lijstje is geen gereedschap, maar wél heel handig om van te voren bedacht te hebben:
Wáár ga je je bus neerzetten terwijl je er aan klust?
Past hij in de garage? Kan je hem op de oprit zetten of kan ie in de tuin?
Of moet je misschien een plekje regelen of huren zodat je stroom hebt en een plek om je gereedschap neer te leggen.


Goed gereedschap is het halve werk.

Laat je niet afschrikken als je niet zoveel gereedschap hebt. Voor bijna alle spullen geldt: als je het zelf niet hebt, kun je het misschien lenen of zelfs huren.

Als je dit artikel interessant vond, je bent van plan een camper te gaan bouwen óf je bent al bezig, dan vind je deze artikelen óók nuttig:

Later opnieuw lezen? Bewaar het op pinterest!

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.