Volg me op mijn socials

Hoe vind je de mooiste kampeerplekjes

We willen allemaal op de fijnste plekjes kamperen. Die perfecte campings, camperplaatsen of wild kampeertjes, waar je je helemaal op je plek voelt. 
Wáár je je helemaal op je plek voelt is vast voor iedereen anders, misschien houd jij wel van een festival camping waar ‘s avonds life muziek is. Of de perfecte camping samen met je kinderen met een animatie team en een zwembad. 
Wat je wensen ook zijn: Hoe vind je de mooiste kampeerplekjes?

Voor mij is de perfecte plek ergens waar rust en ruimte is.  En voor die rust en ruimte offer ik gerust van alles en nog wat op. Zo sta ik bijvoorbeeld heel graag op een plekje midden in de natuur, liefst wild kamperend in bijvoorbeeld Noorwegen of Schotland. Er is niemand in velden of wegen te bekennen. Dat daar dan geen sanitaire voorzieningen zijn vind ik helemaal niet erg! 
In Nederland staan we graag op boerencampings of natuurcampings. Gezellig in een boomgaardje, bij de boer kunnen we zelfgemaakte appelsap kopen en het schuurtje is omgebouwd tot sanitair gebouw.  De Natuurkampeerterreinen met het groene boekje of de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn ook prachtig! Je wordt ’s ochtends wakker met het geluid van veel vogels en met een beetje geluk mag je er s avonds een fikkie stoken. 

En niet geheel onbelangrijk, die handige camperplaatsen voor onderweg, vlak bij de snelweg waar je ‘s avonds laat parkeert en ‘s ochtends heel vroeg weer vertrekt.

Hoe vind je de mooiste kampeerplekjes

Wáár vind je dan die perfecte kampeerplekjes? 

Er zijn verschillende manieren op jouw favoriete camping of overnachtingsplaats met je camper te vinden. Dit zijn mijn favorieten:

  1. Kletsen met andere kampeerders.
    Dat is toch wel de gezelligste manier. Je wisselt ervaringen uit en ontdekt zo bijzondere plekjes met de leukste dingen om te doen. 
  2. Camping apps.
    Ze zijn er in allerlei uitvoeringen. Ik gebruik Park4night en Campercontact. Beide apps zijn gemakkelijk in gebruik. Je kunt er reviews lezen van andere kampeerders waar ook vaak tips in gedeeld worden voor de omgeving van de camping of camperplaats.
    Dit zijn mijn meest gebruikte manieren om een mooi kampeerplekje te vinden. Zowel voor campings voor langere tijd, voor plekjes waar we wild mogen/kunnen kamperen of voor plekjes voor één nachtje.
    Ik zet de app bijvoorbeeld aan op het moment dat we bijna zat zijn van het rijden naar onze bestemming. Dan zoek ik naar camperplekken op een half uur of uurtje afstand en dan rijden we daar naar toe.
  3. Google maps.
    Met een simpele zoekopdracht in de google maps -app: camping. Daarmee vind je allerlei campings in de buurt waar je dan bent of waar je naar toe gaat. Contactgegevens of een website heb je direct “onder je duim” dus dat is ook handig. 
    En heb je je plekje gevonden, dan gebruik je google maps direct om er naar toe te navigeren.
  4. The good-old internet en allerlei social media.
    Die gebruik ik niet zo zeer on-the-road, maar wel voordat ik op reis ga. Soms kom je op je instagram een prachtig plekje tegen. Die sla ik dan op voor later. Of ik kijk op pagina’s als campspace.com, bijzonderecamping.nl of doe een zoekopdracht naar een website voor het land/gebied waar ik naar toe ga reizen. Soms zijn er ook apps met kampeerplekken van het land zelf. Kan ook handig zijn! 
    Wat ik ook erg leuk vind is het lezen van blogs. Persoonlijke verhalen van kamperende mensen. En zo deel ik dan ook weer graag mijn favoriete plekjes op mijn blog, want: “voor wat, hoort wat.” 
    Bijvoorbeeld een lijstje met favoriete plekken tijdens onze reizen in Noorwegen.
Hoe vind je de mooiste kampeerplekjes

Meer camping apps

Er zijn nog een aantal andere apps die ik in het verleden gebruikt of uitgeprobeerd heb. Als ik ze echt niks vond vermeld ik ze ook niet. Sommige apps heb je niks aan of zijn gewoon echt niet zo goed als de twee hierboven.  Andere in het onderstaande lijstje heb ik niet gebruikt, maar zijn wel interessant. Waarom ik ze dan (nog) niet gebruik? Heel eerlijk? Hoeveel apps heb je nodig? Met de bovenstaande mogelijkheden vind ik fijne plekjes. Ik heb niet meer nodig.  Maar misschien is het wél leuk voor jou om er eens in rond te neuzen. Daarom vermeld ik ze. 

  • De ACSI.
    Je hebt misschien al wel eens van ACSI gehoord, je weet wel, die van de kortingskaart. Ze hebben papieren gidsen, maar ook verschillende apps met campings door heel Europa. Je vindt ze hier: https://www.acsi.eu/nl/producten/acsi-apps 
    Ondanks dat de apps ansich wel gratis zijn, moet je voor de complete informatie wel betalen. Tenzij je lid van de ACSI bent natuurlijk. 
  • Wikicamps.
    Je hebt deze app voor verschillende landen, bijvoorbeeld Australië, Canada, Nieuw Zeeland én binnen Europa: de UK. De prijs voor deze app verschilt hier en daar per land, maar die voor de UK is maar 99 cent. Deze app heeft als voordeel dat ie helemaal offline werkt, je hebt er dus geen bundel of wifi voor nodig. 
  • Norcamp.
    Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Wij zijn fan van Scandinavië dus wat dat betreft zou ik deze app wel eens kunnen proberen. Met deze app krijg je toegang tot de uitgebreide campinggids van campings in Scandinavië, ook offline te bewaren als je dat wilt. 
  • Stellplatz finder. 
    Deze app laat campingplaatsen zien op verschillende plekken in Europa. Je kunt de locaties op de kaart zien en er via google maps naar toe navigeren. Een mede kampeerder vertelde me dat ze er heel tevreden over is. Misschien ook eens uit proberen dus!
  • Wat is jouw manier? Laat het me weten via de comments onder aan deze blog en ik kan ze toevoegen!

De perfecte plek? Of toch niet 😀

Soms dénk je de perfecte plek gevonden te hebben. Een klein veldje met een vuurplek, er stroomt een kabbelend beekje verderop, een grote steen om op te zitten. Om ons heen rijzen hoge bergen op en het uitzicht is geweldig. ’s Avonds steken we de BBQ aan, genieten van de geluiden van de natuur en maken nog een wandelingetje door de omgeving. We komen helemaal niemand tegen. Tot we diep in de nacht wakker worden omdat onze camper heen en weer schudt. We horen dat er om onze camper heen gelopen wordt en we horen bellen. Koeienbellen.  En die koeien vinden onze camper perfect om tegen aan te schuren, tegen te duwen en eraan te likken.  Blijkbaar heeft een camper een bijzondere aantrekkingskracht op koeien, want dit gebeurde ons al vaker.
Uiteindelijk zijn we een stuk verderop achter een veerooster gaan staan om daar verder te slapen.  Op een onooglijk stukje terrein. Maar we hebben wel lekker rustig geslapen. Zonder koeien. 

wild kamperen noorwegen
met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.