Volg me op mijn socials

Hotspot Singapore – The Glasshouse

Hotspot Singapore – The Glasshouse

Hotspot Singapore – De truc op reis is om dat ene superleuke koffietentje/restaurantje/lunchplekje/you-name-it te vinden. En dan niet die waar 10.000 toeristen binnen rennen. De truc is om een hotspot te vinden waar locals komen. Waar het eten en de koffie écht goed is, iedere dag. En je ook lekker relaxt lang kan zitten genieten.

Niet altijd even gemakkelijk te vinden. Vooral in Singapore. Wij logeerden 3 nachten in Singapore als een stop-over voor onze reis naar Nieuw Zeeland. We wilden op deze manier een heel klein stukje extra van de wereld zien. En proberen of we niet volledig murw in Nieuw Zeeland aan zouden komen met de bijbehorende jetlag na een reis van meer dan 24 uur. (missie geslaagd!)

Omdat we maar drie dagen in Singapore bleven, logeerden wij natuurlijk dicht bij het centrum. Net als alle andere toeristen. Waar je heel veel “toeristen-restaurantjes” vindt.
Na onze eerste dag rondkijken in de stad en zochten naar een restaurantje voor het avond eten zagen we het. “Glasshouse”.

Hotspot Singapore - Chijmes

Glasshouse is een Specialty Coffee en Toast Bar. Geen plek voor de avond, ze gaan gewoon einde van de middag dicht. De perfecte plek voor een ontbijtje of brunch dus!
En zo ontbeten we er twee ochtenden achter elkaar. Marco dronk de perfecte koffie. Ik had keuze uit heerlijke thee en we kozen eerst ontbijt én daarna nog wat lekkers uit de vitrine om mee te nemen voor onderweg. We konden gewoon niet kiezen!

hotspot singapore, lekkere broodjesAvocado en Dukkah on toast

Je vindt deze Hotspot Singapore aan Victoria Street, een grote straat die vanuit het centrum komt. De ondergrondse stopt er vlak bij – halte Bras Basah.
Als je over Victoria Street loopt zie je het niet direct liggen. Het tentje zit namelijk binnen in een historisch gebouw: Chijmes. Het was vroeger een katholiek klooster en nu vind je er een verzameling restaurantjes, barretjes en terrasjes. Er is voor ieder wat te kiezen, van eenvoudig en voordelig tot luxe en duur. Overdag voelt het heel vredig, bijna zoals je zou verwachten in een klooster. ‘s Avonds zijn we er nog eens langs gelopen en dan bruist het er, branden er overal kleine lampjes en is het één en al gezelligheid.

hotspot singapore glasshouse

hotspot Singapore

Met die vredige sfeer, een lichte en frisse uitstraling en flink wat groene planten past Glasshouse perfect in het plaatje van overdag. Het personeel is er vriendelijk en heeft aandacht voor klanten én hun zaak. En de koffie is er supergoed, aldus Marco én de grote groep locals die er binnen komt om hun koffie-to-go op te halen. Ze staan geduldig in de rij te wachten en het duurt een poosje voor je perfecte koffie af is.
Ik denk dan maar: als je echt even wilt gaan staan wachten tot je afhaal-koffietje klaar is, dan moet het wel echt goed zijn!

hotspot singapore

De Glasshouse kun je vinden op instagram: www.instagram.com/theglasshousesg Dan kun je je gelijk verlekkeren aan al die mooie broodjes die ze verkopen.

lekker eten in singapore

hotspot in singapore

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

6 Comments
 • Rory

  2018-03-10 at 13:28 Beantwoorden

  Slim! Dat deden wij altijd bij onze Azië-reizen. Een stop-over in Hong Kong, Singapore of Kuala Lumpur. Los van het feit dat het je echt over de jetlag heen helpt, is het ook hartstikke leuk. Singapore vonden we ook erg leuk, al was ik behoorlijk nerveus dat ik niet per ongeluk een papiertje liet vallen op de grond. Kauwgom ben ik maar helemaal niet aan begonnen 🙂 Ik kan mij nog herinneren dat we een andere reis gewoon in een ruk door (met tussenlanding) naar Jakarta waren gereisd. Toen wist ik pas dat je kon slapen met je ogen open 😉 Prachtige foto’s trouwens!

 • nicole orriens

  2018-03-10 at 14:28 Beantwoorden

  Wat een bijzondere tussenstop lijkt me dat! Het glass house vind ik prachtig.

 • Lipstickencupcakes

  2018-03-10 at 19:14 Beantwoorden

  Singapore wil ik ook nog eens naar toe. Lijkt me erg leuk!

 • charlotte swart

  2018-03-10 at 20:40 Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s weer, krijg spontaan de reiskriebels. Voor mij even geen verre reis maar wel donderdag een paar daagjes naar Engeland

  • Jantina

   2018-03-12 at 09:54 Beantwoorden

   Een paar dagen Engeland klinkt ook heerlijk! Waar ga je naar toe?

 • Fleur

  2018-03-13 at 10:05 Beantwoorden

  Helaas alleen maar stop-overs gehad van een paar uurtjes en nooit Singapore in gegaan. De volgende keer ga ik dat zeker beter regelen

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.