Volg me op mijn socials

Kamperen in Amsterdam en 3 perfecte ontbijtjes

Kamperen in Amsterdam en 3 perfecte ontbijtjes

Kamperen in Amsterdam. Als je met je camperbusje op pad gaat denk je misschien aan kamperen in de natuur of bij de boer. Niet direct aan kamperen in Amsterdam. Je ziet je zelf aan gaan met je camper, door het drukke verkeer. Parkeren is een crime, zelfs met een gewone auto. Laat staan met je camper.
Nou hebben wij een heel klein campertje, dus dat rijden in de stad of in het drukke verkeer lukt prima. Wij kozen een camping uit die wél vlakbij de stad is, maar makkelijk aan te rijden. Wij kozen voor de Gaasper Camping.

Je rijdt er zo naar toe. De receptie is héél vriendelijk. Dat moet extra benadrukt worden: Al het personeel is héél vriendelijk. We hadden een klein probleempje met de schuifdeur wat we samen met onze kippe-kracht niet op konden lossen en de technische dienst heeft ons waanzinnig geholpen. Zelfs toen ik voor de derde keer kwam vragen om hulp (oeps) waren ze enthousiast en echt behulpzaam.

kamperen in Amsterdam

Camping in de Randstad

Verwacht geen charmant-schattige camping. Geen Staatsbosbeheer camping in een prachtig natuurgebied. Logisch. Want: randstad enzo.
De camping is wel netjes en schoon. Alles prima op orde. En stil. Heel stil. Eind oktober heb je natuurlijk geen volle camping, maar toch stonden er nog aardig wat campers om ons heen.
En ik ben bang dat wij het meeste lawaai gemaakt hebben met onze kapotte schuifdeur. Het was muisstil op de camping en zelfs hier, in de buurt van de snelweg, word je wakker door vogeltjes die vrolijk zingen.

kamperen in amsterdam

We kwamen natuurlijk niet voor de camping. Ik was samen op pad met mijn nichtje Lieneke en het kamperen was gewoon voordelige overnachting.
Een el-cheapo paar daagjes weg zonder de bankrekening te plunderen. We wilden wandelen langs de grachten, winkelen, mensen kijken, naar boekhandel Scheltema (what’s in a name 🙂 ) en lekker eten. Dat laatste vooral veel en vaak. En dat begon al met leuke ontbijtjes. Ik vind uit-ontbijten gaan bijna net zo leuk als ‘s avonds uit eten gaan. Je eet dingen waar je zelf bijna nooit tijd voor hebt of moeite voor wilt doen. Het is super gezellig, iedereen is nog rustig en zit lekker te genieten. Lieneke en ik zochten drie perfecte plekjes voor ons ontbijt.

Drie favoriete ontbijtjes in Amsterdam

Mijn drie favoriete ontbijtjes in Amsterdam. Verse producten, mooi ingericht, een fijne vibe én misschien net even anders dan anders.

Ontbijtje 1 bij Pluk
Pluk ligt aan de Reestraat, één van “de Negen Straatjes” Die straatjes hebben we als uitgangspunt genomen van onze mega-wandeling door de stad.

Als je binnenkomt zie je dit:

 

ontbijten in amsterdam - pluk

En op de toonbank staat dan dit. Je snapt het: ik was direct verkocht. Zoooo lekker zag het eruit! We bestelden een ontbijtkommetje vol goodies (frambozen, chocola, blauwe bessen, homemade granola) en een beetroot latte. Eh, ja. Dat klinkt dus eigenlijk niet zo lekker, maar ik was heel nieuwsgierig. Ik houd wel van bietjes, dus wat kan er mis gaan?
He-le-maal niks dus. Een beetroot-latte is gewoon heel erg lekker. En als iemand weet hoe je dat zelf kan maken, dan houd ik me aanbevolen 🙂

Kamperen in Amsterdam
ontbijten in Amsterdam - pluk


Ontbijtje 2 bij STEK
Stek ligt aan de Wibautstraat. Voor ons ideaal, want vanaf de camping reed onze metro hier langs richting centrum Amsterdam. Uitstappen, eten en weer verder. Dat klinkt alsof we zo klaar waren, maar de wentelteefjes waren zo lekker dat we hier een poosje hebben zitten genieten. Stek is echt een leuke plek en ik kan me voorstellen dat je hier lekker gaat zitten werken en je ondertussen lekkere theetjes drinkt. (met iets lekkers)Wij reden weer vrolijk verder in de metro en in de tram om al die leuke plekjes in Amsterdam te bezoeken. Voor 12.50 euro koop je een 48 uurs OV-kaart en stap je zo vaak als je wilt in en uit een tram, bus, metro in de stad. Wij hebben veel gewandeld, maar af en toe regende het en dan sprongen we in een tram om ons aan de andere kant van het centrum er weer uit te laten rollen.
En dat terwijl onze camper mooi rustig op ons stond te wachten. Kamperen in Amsterdam is zo gek nog niet!

Ontbijtje 3 – Kamperen in Amsterdam -> dus ontbijtje in de camper
Ons derde en laatste ontbijtje aten we in de camper. De dag ervoor waren we op de markt, kochten romige yoghurt, aardbeien, bosbessen en chocola. De granola is zelf gemaakt uit het boek van “the Green Kitchen” Alsof je brownies voor het ontbijt eet. Superlekker. En dus, alles in een kommetje en smullen maar.
Want hoe leuk uit-ontbijten ook is, soms wil je gewoon even lekker in je pyama rond hangen en lekker rustig aan doen terwijl het buiten miezert.

Het was voor ons het eerste kampeeruitje in de stad. Dat er maar meer mogen volgen, want kamperen op een stadscamping is heel relaxt.
Kamperen in Amsterdam -> ja graag 🙂

kamperen in Amsterdam

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

13 Comments
 • marion

  2017-11-06 at 18:11 Beantwoorden

  wat een goed idee om met je campertje naar Amsterdam te gaan.

 • Juul

  2017-11-11 at 17:46 Beantwoorden

  Wat grappig! Juul komt uit Amsterdam en we wonen er nu ook niet ver vandaan, maar we hebben er allebei nog nooit gekampeerd. Misschien moeten we het toch eens dichter bij huis zoeken!

  • Jantina

   2017-11-11 at 18:32 Beantwoorden

   Doen! Kamperen in “de achtertuin” is heel speciaal! Zie je alles weer met andere ogen.

 • Chantal

  2017-11-11 at 20:01 Beantwoorden

  Wat een leuk idee om gewoon in de hoofdstad te gaan kamperen! Heel leuk! En die ontbijtjes zien er echt heerlijk uit! Misschien morgen maar even naar Pluk voor een ontbijtje!

 • Sander

  2017-11-12 at 10:45 Beantwoorden

  Wat een slim idee. Overnachten op de camping in de buurt van amsterdam. En Dan lekker de stad in. Nog niet aan gedacht maar dat gaan we binnenkort ook een doen. Als het weer warm is natuurlijk;)

 • Dewi

  2017-11-12 at 12:14 Beantwoorden

  Wat een goede tip van die camping bij Amsterdam! Wij hebben sinds kort een kampeerbusje, dus die ga ik onthouden:) De ontbijtjes zien er ook heerlijk uit!

 • Ilya

  2017-11-12 at 14:46 Beantwoorden

  Leuk, zo’n unieke insteek :). Kamperen is niet echt mijn ding, maar dit klinkt als een toffe manier om de stad te verkennen. Ik kan trouwens camping Zeeburg aan de Zuider Zeedijk ook aanraden. Toevallig een keertje geweest en het is lekker in de natuur, maar toch net buiten het centrum. Je loopt via de Zuiderzeeweg in 10 minuten naar de IJburglaan, waar je makkelijk de tram naar Amsterdam Centraal pakt.

  Ben eigenlijk wel benieuwd wat een overnachting nu eigenlijk kost en of het dan echt zoveel scheelt met een overnachting in een van de vele plekjes in de stad zelf :).

 • Janet

  2017-11-12 at 17:59 Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuke koffietentjes. Ik houd van die hippe tentjes, zo gezellig! 🙂

 • Ann

  2017-11-12 at 20:38 Beantwoorden

  Leuke tips en wat een prachtige foto.s weeral, Jantien! Ik zou er nooit aan gedacht hebben om bij A’dam te gaan kamperen!

 • Stephanie

  2017-11-13 at 09:30 Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen, ik woon daar (als we in NL zijn) vlakbij. Ga ook regelmatig naar het Gaasperpark. Mooie foto’s!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.