Volg me op mijn socials

Koken in de camper – Salade met halloumi

Koken in de camper – Salade met haloumi

Koken in de camper. Of in de tent. Of in de caravan. Niet altijd even gemakkelijk, met één of twee kookpitjes en weinig ruimte. Eet je dan vaak hetzelfde? Vooral als je niet zo veel tijd in het koken wilt steken? Nee hoor! De komende tijd geef ik je koken-in-de-camper-inspiratie en laat ik je zien wat wij (vooruit, meestal Marco) koken tijdens het kamperen.
Wij hebben in onze zelfgebouwde Ducato camperbus twee kleine kookpitjes, maar je kunt deze recepten ook nagenoeg allemaal met één vlammetje maken. Of soms zelfs op de bbq of een kampvuurtje.

Salade met haloumi – camperstyle

Deze salade maken we keer op keer. We eten hem eigenlijk ook best vaak thuis en ideaal voor koken in de camper. Ik schrijf het nu als een recept, maar uiteindelijk kun je in deze salade van alles gooien wat je lekker vindt. De dressing houden we simpel. Ik vind het lekker om de dressing een beetje ruim over de salade te gieten en de restanten op te deppen met het broodje wat we erbij eten.
Gemengde sla (een mengsel met veldsla, rucola bv)
Komkommer
Tomaatjes
Haloumi (grilkaas)
Wortel
Appel
Walnoten
Dressing:
Olijfolie
Balsamico azijn
mosterd
peper
Erbij:
Knapperig broodje (wij waren in Duitsland toen ik dit recept fotografeerde, dus hadden we van dat lekkere Duitse zuurdesem brood)
Kruidenboter (die maak ik thuis zelf met heel veel kruiden uit de tuin en wat knoflook, maar een kant en klare kruidenboter is op reis wel zo handig)
Het maken van dit recept is reuze gemakkelijk. Je snijdt de komkommer en tomaat in kleine stukjes. De wortel snipper ik heel fijn. Ik gebruik daar in de camper de kaasschaaf voor. Eerst maak ik met de kaasschaaf lange dunne linten van de wortel die ik vervolgens klein snijd.
De sla blaadjes gaan erbij, appelblokjes en de walnoten ook. Thuis vind ik het lekker om de walnoten nog even in een droge koekenpan te roosteren voor extra smaak. Maar in de camper vind ik dat meestal te veel gedoe. En dat terwijl je dat natuurlijk best kan doen voor je de haloumi gaat bakken.
koken in de camper, salade met haloumi
Haloumi is een stevige grilkaas. Een beetje een kruising tussen feta en mozzarella. De kaas is zoutig als feta (vandaar dat wij geen extra zout in de dressing van de salade doen)  en heeft de stevigheid van feta. Qua structuur lijkt het juist meer op stevige mozzarella.
Maar die beschrijving is meer voor als je haloumi nog niet kent. Als je het wel kent is haloumi gewoon haloumi. Een lekkere stevige kaas die je goed kunt grillen.
Dat is de laatste stap: de kaas bakken. Op de foto zie je dat we dat doen in ons grilpannetje. Die past toevallig perfect op ons kleine kookstelletje in de camperbus én heeft als reuze voordeel dat hij ook op bbq of open vuur kan. Je kan natuurlijk ook gewoon bakken in de koekenpan.
Je snijdt de haloumi in dunne plakken van een halve centimeter ofzo. In de hete pan een beetje olijfolie en dan de plakken kaas erin. Omdat de kaas bijna niet smelt, krijgen de plakken een soort krokant goudgeel korstje van het bakken.
Als de plakken aan één kant goudgeel zijn, keer je ze om en geef je de andere kant ook een korstje.
De kaas op de salade, dressing erover en een broodje erbij.
Lekker zomers terwijl je in het zonnetje voor de camper geniet van het uitzicht!
Heb je maar één gaspit? Perfect! Want voor dit gerecht heb je maar eentje nodig. Een mooi recept voor als je kampeert in een tentje!

Nieuwsgierig naar ons grilpannetje? Je kunt m hier bekijken én eventueel bestellen: Bialetti grilpan. 

De leuke blauwe bordjes zijn van de Ikea

koken in de camper

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

12 Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.