Volg me op mijn socials

Mount Eden in Auckland

De eerste wandeling die we maakten in Nieuw Zeeland was Mount Eden in Auckland. We kwamen aan op het vliegveld, checkten in bij onze B&B en om onze jetlags de baas te blijven wilden we véél frisse lucht en toch ook een beetje rust. Geen openbaar vervoer om uit te zoeken, geen verkeer, geen drukke stad. Vanuit onze B&B liepen we gemakkelijk de rustige straten door richting Mount Eden. 
Als je geen idee hebt wat Mount Eden in Auckland is – het is een slapende vulkaan van 196 meter hoog met een waanzinnig uitzicht over Auckland. 

Vanuit onze B&B konden we Mount Eden zien liggen. Het was niet erg ver en ik vroeg me af of het uitzicht wel écht zo mooi was als ik in de reisgids gelezen had. Het leek niet zo heel erg hoog en laten we eerlijk zijn – 196 meter is ook niet een gigantische berg ofzo. En toch, als je één maal naar boven gelopen bent heb je een spectaculair uitzicht over Auckland en omgeving. En het is nog gratis ook.
Een natuurlijke omgeving. Redelijk rustig. Een perfecte plek voor een picknick en véél frisse lucht om je jetlag in bedwang te houden.

Een paar weetjes over de vulkaan: 

  • Mount Eden is met 196 meter het hoogste punt van Auckland
  • Je hebt 360 graden uitzicht over de stad en omgeving
  • De laatste keer dat de vulkaan tot uitbarsting kwam is al meer dan vijftienduizend jaar geleden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. 
  • Bovenop de vulkaan zie je de krater van 50 meter diep waar je om heen kunt wandelen
  • Mount Eden heet “Maungawhau” in het Maori
  • De krater is heilige grond voor de Maori en daarom mag je niet door de krater lopen

De wandeling Mount Eden op

Als je net als wij in de wijk rond Mount Eden logeert kun je gemakkelijk richting de voet van de vulkaan lopen. Je loopt door woonwijken en met een beetje richtingsgevoel (of google maps) loop je er gemakkelijk naar toe. Rondom de vulkaan lopen allerlei kleine wandelpaadjes naar boven, het maakt niet veel uit vanaf welke kant je komt. Vanaf daar is het ongeveer 2 kilometer wandelen. In ons reisgidsje stond dat de wandeling ongeveer een uur duurt, maar wij deden er veel langer over. Ik denk dat ik gewoon te veel om me heen gekeken heb. En ondanks dat het aangeduid staat als een makkelijke wandeling, is Mount Eden wél 196 meter omhoog.  Ik vond de wandeling wel gemakkelijk, maar ik kreeg het er zéker warm van. Dat zal een combinatie zijn geweest van het platte Nederlandse landschap waar ik aan gewend ben én een jetlag. 

Hoe kom je bij Mount Eden? 

Als je niet in de wijk vlakbij Mount Eden logeert is het vanuit het centrum van Auckland CBD ongeveer 4 km lopen. Je kunt natuurlijk ook in de huurauto stappen, er is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt bijvoorbeeld parkeren op het parkeerterrein van Tahaki Reserve op de Mount Eden Road. Van daar uit loop je terug naar de weg en zoek de stenen trap om te beginnen aan de klim omhoog. 
Als je je helemaal niet wilt bewegen, dan kun je ook gewoon omhoog rijden. Er is parkeergelegenheid op de top. 
Geen auto? Je kunt natuurlijk ook de bus pakken. 

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.