Volg me op mijn socials
Schrijf je in
en krijg 1x per maand email van me
* = verplicht veld
 

Op Wintersport met de Camper

wintersport camper

Op Wintersport met de Camper

Op wintersport met de camper? Yes please!
Als je Marco en mij kent of me al wat langer volgt op dit blog of op social media dan weet je dat we graag naar “koudere landen” gaan. Scandinavië, Slovenië, Zwitserland. IJsland niet te vergeten, ik denk dat dat wel mijn favoriete land om naar toe te reizen is. Ja ook in de camper! 

Twijfel je er over om met de camper de koude in te trekken? Niet doen, probeer het gewoon eens. 
En ben je echt niet van plan om met de camper de kou in te gaan? Scroll dan toch door want ik heb een leuke kortingscode voor je van het merk Protest onderaan dit blog! Ze hebben bijvoorbeeld toffe hoodies!

De voordelen van wintersport met camper: 

 • Je hoeft niet van te voren je hotel of appartement te reserveren. Helemaal op de bonnefooi zijn wij niet op wintersport gegaan, althans niet in de echte wintersportgebieden. Er zijn natuurlijk meer mensen die hebben bedacht dat ze met hun eigen camper richting de sneeuw konden trekken. 
 • Je bent flexibel en neemt je “huisje op wielen” gewoon mee naar een ander dal als er op jouw gekozen vakantieplek te weinig sneeuw ligt. 
 • Je camper is altijd dichtbij. Hij staat namelijk direct op het parkeerterrein onder aan de ski-gondel. Of hij staat op de camping vlakbij de piste en daar zijn er heel wat van. Bijvoorbeeld deze camping in Winterberg – www.campingplatz-winterberg.de We stonden prachtig met uitzicht op de piste. 
 • Het is een stuk voordeliger. Een ski vakantie kan al snel in de papieren lopen met skipassen, huur van ski’s, boards en schoenen etc. 
 • Die campings in de ski gebieden zijn natuurlijk perfect uitgerust voor een wintersport met de camper. Verwarmde toiletgebouwen, een droogruimte, een gemeenschappelijke keuken en vaak een woonkamer.  

De nadelen kunnen wel allemaal verzinnen. Op zijn minst één heel groot nadeel: het is koud! (en als je pech hebt ook nat) Daarom moet je je ook wel een beetje voorbereiden.

Je camper voorbereiden op een wintersportvakantie

 • Zorg dat je camper veilig de weg op kan. Natuurlijk goede winterbanden. En vergeet de sneeuwkettingen niet. Zie je daar tegenop, dat gedoe met die sneeuwkettingen? Oefen het thuis een paar keer.  Ik zocht voor de zekerheid een duidelijk filmpje op youtube op waarvan ik de link in mijn telefoon op sloeg. Zo kon ik toen het moment daar was nog even spieken. 
 • Denk ook aan de juiste motorolie, je accu, de rubbers van de deuren, antivries ruitenwisservloeistof etc.  Ik geef je de link naar de website van de ANWB voor meer inhoudelijke tips. Dit is voor gewone auto’s en campers hetzelfde als je richting de sneeuw of kou gaat. 
 • Je hebt in de winter misschien wat meer kans op pech dan in de zomer. Denk aan een accu die de koude niet meer trekt bijvoorbeeld. Controleer dus even of je de startkabels bij je hebt. Een sleepkabel, felgele hesjes, gevaren driehoek, EHBO set etc.
  Kijk ook even wat er verplicht is in het land waar je naar toe reist, dat kan nog wel eens verschillen.  
 • Vergeet je ijskrabber niet. Ik heb deze van mijn vader gekregen en vond hem echt goed! Met kleine punten aan de ene kant waarmee je gemakkelijk een beginnetje maakt als er ijs op je ruit vast zit. Aan de andere kant een groot oppervlak waarmee je je ruit snel schoon hebt. 
 • Zorg dat je lekker warm blijft in je camper. Ik schreef daar al eens uitgebreid over met tips en truckjes om je camper extra lekker warm te maken én te houden.

Twee extra wintertips: 

 • Zet een rekje of voetenveger buiten voor de deur van de camper. Of nog beter, zorg voor een iets grotere oppervlakte zodat je je snowboots met gemak buiten uit en aan kunt trekken. Op onze camping stond een kleine houten pallet die we daarvoor gebruikt hebben. Ook fijn dat je op het randje kunt zitten om je ski schoenen aan te trekken.  Hoe minder je met je sneeuwschoenen binnenkomt, des te minder vocht hoopt zich op in je camper. 
 • Zet je luifel op. Zo sneeuwen de bovengenoemde schoenen niet vol. Handig.  En je kunt je ski-kleding ook onder de luifel uit hangen als het nat en/of vies geworden is. Als je niet zo heel handig in de sneeuw bent zoals ik dan is die kleding nogal eens besmeurd. 

Na al die winterse reisjes kan ik met mijn hand op mijn hart vertellen dat wintersport met de camper écht niet te koud hoeft te zijn! 

Lekkere warme wintersportkleding

Dit blog is gesponsord door Protest.  Wist je dat Protest een Nederlands bedrijf is? 


Protest is opgericht door een groep snowboarders uit Nederland. Hun slogan ‘Iedereen kan plezier hebben op de piste én in het water’ past perfect bij mij. Want ondanks dat ik niet super sportief ben en ik meer op mijn kont op de piste zit dan elegant ervan af glijd ben ik wel dolgraag in de bergen. 

Ze zijn ook nog eens zo duurzaam mogelijk bezig. Dat vind ik belangrijk voor de wereld én voor mijn portemonnee. Hun kleding is duurzaam en gaat dus lekker lang mee.

Kortingscode Protest


Ik kreeg een kortingscode van Protest om aan jullie te geven en die deel ik meer dan graag met jullie!
Je kunt de code  jantinascheltema10 gebruiken op zowel de nieuwe als oudere collecties en is geldig tot en met 28 februari 2021. Ik ben dik fan van de dames sweater met de hele grote kraag.
Daar heb ik geen wintersport voor nodig, die doet het ook heel goed om op een regenachtige avond op de bank.  

En omdat we dit jaar misschien wel helemaal niet op wintersport kunnen omdat Corona de hele wereld lam legt, heb je toch een nieuwe winterjas nodig.  En zie je toch kans om naar de bergen te trekken dit jaar? Check dan de ski-jassen van Protest!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.