Volg me op mijn socials
Schrijf je in
en krijg 1x per maand email van me
* = verplicht veld
 

Pulled chicken uit de dutch oven

Pulled chicken uit de dutch oven

Een recept voor pulled chicken uit de dutch oven. Heerlijk mals en gaar en sappig.
Perfect voor op een broodje, maar wij gebruiken hem vooral bij onze nachos uit de dutch oven. Je nachos worden er wat sappiger van zonder zompig te worden. 

Als je deze lekkere kip voor de nachos wilt gebruiken – begin dan op tijd. Ze moeten wel een poosje pruttelen. Of doe het zoals wij doen:  De ene dag lekker bbq-en of iets anders eten uit de dutch oven en als je uit gegeten bent maak je de pulled chicken.
Het is namelijk niet veel werk, je moet hooguit af en toe even in de pan kijken.  De dag erna (of twee of drie, de kip blijft wel even goed in de koelkast) maak je de nachos uit de dutch oven. Perfecte avonden! 

Ingrediënten voor pulled chicken uit de dutch oven: 

  • 500 gram kip (kippendijen zijn het lekkerst, maar die konden wij in het kleine Noorse buurtsupertje waar we boodschappen deden voor dit recept niet krijgen. Kipfilets of -blokjes werken ook prima) 
  • peper en zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 grote ui 
  • 2 tenen knoflook
  • 2/3 blikje tomaten in stukjes (blik 400 gr) 

Bereiding

Verhit een klontje boter in de dutch oven en voeg de kip toe. Peper en zout erop en verkruimel het bouillonblokje erbij. 

Onder de dutch oven liggen 8 gloeiende briketten. 

Als de kip kleur gekregen heeft haal je de kip uit de pan en bewaar je het even apart. De ui snijd je in halve ringen of als je zin hebt in kleine stukjes, who cares. Het pruttelt straks toch nog een uur.

De knoflook snijd je ook in stukjes.  De ui en knoflook bak je aan tot de ui lekker glazig ziet. 
Je doet daarna de kip er weer bij terug en giet de tomatenblokjes uit blik erover heen. Even doorroeren en de deksel op de pan. 

Bovenop het deksel leg je 6 gloeiende briketten.
Vervolgens ga je wat leuks doen. Ik las een boek in de zon met uitzicht op een Noors fjord, maar wees vrij om te kiezen waar je zin in hebt!

Blijf wel een beetje in de buurt, want na een half uurtje is het handig om even te checken of alles goed gaat en het geheel door te roeren. 
Is de kip klaar, dan is het mals en valt uit elkaar. Het is superlekker tussen een broodje, maar óók heel lekker bij je nachos, zoals ik al eerder vertelde.

Heb je geen dutch oven?

Je koopt ‘m hier: www.bushcraftshop.nl/voedsel/pannen/dutch-ovens/  Wij hebben de Petromax 6QT.
Heb je geen geduld en wil je NU deze pulled chicken maken? No problemo, je maakt hem gewoon op je fornuis tot het moment dat je alles bij elkaar gegooid hebt. Daarna zet je je ovenschaal met deksel (of afgedekt met al-folie) in een oven van 160 graden. 

2 Comments

  • Saskia Homveld

    30.10.2019 at 13:18 Beantwoorden

    Dag Jantina,
    Leuk om te lezen en als voorbereiding op mijn eigen avontuur over ongeveer 2 jaar.
    Ik ben nu 64 alleengaand en vrouw .
    Inmiddels druk ah sparen want ik wil gaan wonen in de bus.
    Mijn doel is n Mercedes Sprinter ombouwen ( n goede vriend heeft n klusbedrijf en is timmerman ) .
    De bus moet dusdanig omgebouwd worden zodat ik voldoende energie ( zonnepanelen ) heb en dus niet op campings hoef te staan.
    Dus compleet selfsupporting.
    Op jouw site zie ik al diverse opties vwb cooking en elektra !!
    Ik ben erg benieuwd naar jouw Ebook
    Groetjes
    Saskia

    • Jantina

      30.10.2019 at 14:05 Beantwoorden

      Hoi Saskia, wat een mooie plannen! Je gaat daar straks veel aan hebben, ik zal zorgen dat het zo snel mogelijk klaar is.
      Het is heerlijk om selfsupporting te zijn en niet afhankelijk te zijn van een camping óf waar je staat op de camping.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: