Volg me op mijn socials
Schrijf je in
en krijg 1x per maand email van me
* = required field
 

Pulled chicken uit de dutch oven

Pulled chicken uit de dutch oven

Een recept voor pulled chicken uit de dutch oven. Heerlijk mals en gaar en sappig.
Perfect voor op een broodje, maar wij gebruiken hem vooral bij onze nachos uit de dutch oven. Je nachos worden er wat sappiger van zonder zompig te worden. 

Als je deze lekkere kip voor de nachos wilt gebruiken – begin dan op tijd. Ze moeten wel een poosje pruttelen. Of doe het zoals wij doen:  De ene dag lekker bbq-en of iets anders eten uit de dutch oven en als je uit gegeten bent maak je de pulled chicken.
Het is namelijk niet veel werk, je moet hooguit af en toe even in de pan kijken.  De dag erna (of twee of drie, de kip blijft wel even goed in de koelkast) maak je de nachos uit de dutch oven. Perfecte avonden! 

Ingrediënten voor pulled chicken uit de dutch oven: 

  • 500 gram kip (kippendijen zijn het lekkerst, maar die konden wij in het kleine Noorse buurtsupertje waar we boodschappen deden voor dit recept niet krijgen. Kipfilets of -blokjes werken ook prima) 
  • peper en zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 grote ui 
  • 2 tenen knoflook
  • 2/3 blikje tomaten in stukjes (blik 400 gr) 

Bereiding

Verhit een klontje boter in de dutch oven en voeg de kip toe. Peper en zout erop en verkruimel het bouillonblokje erbij. 

Onder de dutch oven liggen 8 gloeiende briketten. 

Als de kip kleur gekregen heeft haal je de kip uit de pan en bewaar je het even apart. De ui snijd je in halve ringen of als je zin hebt in kleine stukjes, who cares. Het pruttelt straks toch nog een uur.

De knoflook snijd je ook in stukjes.  De ui en knoflook bak je aan tot de ui lekker glazig ziet. 
Je doet daarna de kip er weer bij terug en giet de tomatenblokjes uit blik erover heen. Even doorroeren en de deksel op de pan. 

Bovenop het deksel leg je 6 gloeiende briketten.
Vervolgens ga je wat leuks doen. Ik las een boek in de zon met uitzicht op een Noors fjord, maar wees vrij om te kiezen waar je zin in hebt!

Blijf wel een beetje in de buurt, want na een half uurtje is het handig om even te checken of alles goed gaat en het geheel door te roeren. 
Is de kip klaar, dan is het mals en valt uit elkaar. Het is superlekker tussen een broodje, maar óók heel lekker bij je nachos, zoals ik al eerder vertelde.

Heb je geen dutch oven?

Je koopt ‘m hier: www.bushcraftshop.nl/voedsel/pannen/dutch-ovens/  Wij hebben de Petromax 6QT.
Heb je geen geduld en wil je NU deze pulled chicken maken? No problemo, je maakt hem gewoon op je fornuis tot het moment dat je alles bij elkaar gegooid hebt. Daarna zet je je ovenschaal met deksel (of afgedekt met al-folie) in een oven van 160 graden. 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: