Volg me op mijn socials

Reisfotografie-tips

Reisfotografie Tips – 10 Tips voor betere Vakantie foto’s

10 Reisfotografie tips voor betere vakantie foto’s

 

Eindelijk is het zover, je hebt een reis geboekt, eentje waar je lang naar uit gekeken hebt! Je kunt misschien wel 10 reisfotografie tips gebruiken, want je wilt je reis zo mooi mogelijk vast leggen. Je wilt geen moment missen, herinneringen maken én deze met iedereen delen.
Met deze reisfotografie tips kun je nét dat beetje extra uit je foto’s halen. En daar hoef je helemaal geen fotograaf voor te zijn of ingewikkelde technische foefjes voor te kennen. Een flink aantal van deze tips gaan helemaal niet over je camera en kun je ook inzetten als je foto’s maakt met je telefoon.

Met wie ga je op pad?
Een tip die niet perse over fotograferen gaat, maar bedenk van te voren met wie je op pad gaat of dat je misschien beter alleen kunt gaan. Wil je reisgenoot de hele tijd naast je staan terwijl jij wacht op het perfecte licht?

 

tips voor fotografie op reis

Bereid je voor
Sommige dingen zijn zo voor de hand liggend dat ik ze bijna niet op wilde schrijven. Bereid je goed voor. Laad je batterijen op, zorg dat je de juiste lenzen in de tas hebt en neem wat te eten/drinken mee. Je lacht er nu om, maar als je ergens op een top van een berg staat te wachten op een waanzinnige zonsondergang met honger….. (of nog erger, een lege batterij)

 

Focus
Gebruik scherptediepte om details naar voren te laten komen. Vooral details, portretten en food-foto’s komen prachtig in beeld met een wazige achtergrond.

 

Perspectief
Kun je een ander perspectief verzinnen? 95% van alle mensen fotograferen vanaf ooghoogte. Succes gegarandeerd als jij een andere beeldhoek kiest. Je voelt je misschien een beetje ongemakkelijk terwijl je op je buik ligt op een plein vol toeristen. Maar hé! Who cares! Jij hebt een toffe foto te pakken!

 

tips voor reisfotografie

 

Geduld
Wees geduldig. Heb je de perfecte hoek gekozen? Blijf een tijdje staan en geniet van je uitzicht. Je bent tenslotte op vakantie. Misschien komt er net een local de hoek om die perfect in je plaatje past. Of schuift er net een wolk voor de zon waardoor je extra mooi licht krijgt. Op hele drukke toeristische plaatsen moet je misschien langer wachten tot je het perfecte plaatje krijgt (zonder 100 toeristen in beeld)

 

 Statief
Neem een statief mee zodat je foto’s met een lange sluitertijd kunt maken. Daar steel je zeker de show mee!
Ik schreef eerder een blog over waarom je een statief mee zou willen nemen op reis – https://jantinascheltema.nl/statief-mee-op-reis/

 

Reisfotografie-tips

 

Verwacht het onverwachte
Stop je camera niet in je tas terwijl je onderweg bent, maar houd hem in de hand of om je nek. Zo heb je hem grijp-klaar als er iets onverwachts gebeurt.

 

Reisfotografie-tips

 

Varieer!
Door zowel een zoomlens als een groothoek te gebruiken op het zelfde onderwerp krijg je een hele andere beleving in je foto. Met een foto waarop je heel veel ziet, een close-up én een detail foto kun je een heel “verhaal” vertellen.

 

Reisfotografie-tipsTips voor fotografie op reis

 

Camera-type
Deze tips kun je met bijna alle camera’s uitvoeren. Je hebt niet perse een grote spiegelreflex camera met allerlei dure lenzen nodig om toffe reisfoto’s te maken. Met je telefoon of je compactcamera kun je bijna net zo veel! Laat je niet ontmoedigen en ga lekker creatief aan de slag. Wedden dat je met toffe foto’s thuis komt?

 

 Origineel
Probeer origineel te zijn. En dat is niet altijd gemakkelijk, misschien zelfs wel niet mogelijk. Want de eiffeltoren is toch wel op alle meest mogelijke manieren gefotografeerd zou je zeggen. Wees dan op zijn minst zo origineel mogelijk en maak het meest toffe plaatje wat je kunt verzinnen. (daarvoor kun je tip 3, 4 en 6 goed gebruiken)

 

Aan de slag -> gogo met deze reisfotografie tips!

Met deze reisfotografietips kun je direct aan de slag! Je hoeft er natuurlijk niet eens écht voor op vakantie. Je kunt deze tips ook gebruiken tijdens je weekendje weg, de zondagse wandeling in het bos of op een doordeweekse dag in de achtertuin.

 

Reisfotografie-tips

Ga je nog lang niet op vakantie? Bewaar deze tips dan voor later en pin dit artikel op Pinterest!

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

1 Comment

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.