Volg me op mijn socials

Reisfotografie where to next

Reisfotografie – where to next?

Reisfotografie – where to next?

 

Reisfotografie where to next.  Next up: Singapore en Nieuw Zeeland

Nog twee en een halve maand. Januari, februari gaan we weer op pad. Lang op pad. We proberen om het jaar een grote reis te maken, afwisselend met korte trips en weekendjes.

Twee jaar geleden waren we 6 weken in Australie, twee-en-een-half jaar later vliegen we weer naar de andere kant van de aardbol: Nieuw Zeeland

 

Als je ons kent kun je je afvragen: en Marco dan?
Ter verduidelijking als je ons nog niet kent, Marco is mijn man en is onderwijzer aan een middelbare school.

Marco heeft de afgelopen vier jaar spaarverlof gespaard zodat we deze reis kunnen gaan maken. We wisten vier jaar geleden dus al dat we in 2018 hoogstwaarschijnlijk naar Nieuw Zeeland wilden gaan.

Globaal Reisschema:

 • 4 dagen stopover in Singapore.Er is één ding die me *bijna* tegenhoud om naar Nieuw Zeeland: die enorme vliegreis. Vliegreizen van een uurtje of tien trek ik nog, daarna wordt ik chagrijnig. En dus maken we een stopover in Singapore. We verkennen de stad, eten veel lekkere dingen en genieten van een extra reisbestemming.
 • Auckland verkennen. Voor we onze camper ophalen waar we de rest van de reis in zullen wonen zijn we twee nachten in Auckland – city of sails. We zijn geen stads mensen, maar aan het begin van de reis doen we lekker rustig aan. Ik heb al gezien waar ik de lekkerste ijsjes kan scoren (www.giapo.com/)
 • En dan is het tijd voor de grote roadtrip in de huurcamper. Eerst het Noordereiland en aansluitend het Zuidereiland.
 • Aan het einde van de reis stappen we in Christchurch op het Zuidereiland weer op het vliegtuig. Dit keer geen stopover. Sla me maar knock-out.

Nieuw Zeeland highlights:

 • de verschillende culturen in Singapore
 • het ijsje in Auckland ?
 • veel wandelen. Heel veel wandelen. Kort en lang. Marco wil dolgraag een meerdaagse tocht maken en wie weet wil ik dat ook wel. Misschien eerst nog even oefenen dan.
 • duiken. Hetzij in het noorden van het Noordereiland of helemaal in het zuiden in één van de “Sounds”.
 • Beestjes kiek’n. Denk dan vooral aan veel vogels. (grote lens gaat dus mee in de tas!)
 • Nog meer wandelen denk ik. Op die manier kom je toch op de meest bijzondere plekken en hoe langzamer je reist, des te meer je ziet.

We hebben nog dik twee en een halve maand te gaan en ik zou nu al wel mijn tassen willen pakken. Nog een beetje te vroeg he? Dus kijk ik op pinterest naar de meest mooie plaatjes en lees ik de leukste reisverslagen van andere NZ-gangers.

Was jij al eens in NZ? Heb jij een briljante tip voor ons? Schrijf het in de comments hieronder ?

 

ps. De foto’s in dit blog:

zijn van een reis door Nieuw Zeeland die ik in 2009 met vriendinnetje Nienke maakte. Ik fotografeerde toen nog met een Konica Minolta, één van de eerste digitale spiegelreflex camera’s. Wat een verschil met de camera’s van nu!


Reisfotografie where to next  Reisfotografie where to next

[bloglovin_button]

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

15 Comments
 • Jantje van den Berg

  2017-09-29 at 22:11 Beantwoorden

  Wij zijn ook geen stadsmensen , maar we hebben in Auckland het maritiem museum bekeken = erg leuk en zijn met een ferry naar de overkant gevaren naar ‘dorpje’ Devonport

  • admin

   2017-09-30 at 08:25 Beantwoorden

   Maritiem museum, dat klinkt als iets wat Marco heel leuk zou vinden!

 • Ditte Zwaan

  2017-09-29 at 22:54 Beantwoorden

  Mooi vooruitzicht, Jantina! Wij zijn over 3 weken in de Coromandel!

  • admin

   2017-09-30 at 08:24 Beantwoorden

   Wat een mooi vooruitzicht Ditte!

 • Ingrid Fischer

  2017-09-30 at 08:51 Beantwoorden

  Eens in de twee jaar even stilstaan….. wát een vooruitgang! Daar word je gelukkiger, gezonder en rijker van. Ik geniet mee met de voorpret. Ik heb helaas geen tips, die verwacht ik nu juist van jullie als jullie terug zijn?

 • Annemarie

  2017-09-30 at 10:12 Beantwoorden

  Wij reisden vorig jaar een kleine vier weken door Nieuw-Zeeland. Echt zo’n supermooi land. Mijn tips (en globaal ons rondje): Bay of Islands, Rotorua, Wellington, Abel Tasman Park, Fox Glacier, Queenstown, Doubtful Sound, Dunedin…. Alles is zo mooi. Zie mijn blogs over Nieuw-Zeeland voor meer tips & inspiratie. 🙂

  • admin

   2017-09-30 at 10:13 Beantwoorden

   Hoi Annemarie, wat leuk! Ik ga direct je blogs lezen 🙂

 • Jantje van den Berg

  2017-09-30 at 10:17 Beantwoorden

  als je naar t noorden bent geweest , en je gaat eerst nog langs de kust naar Coromandel …… door voorbij Tauranga , zou ik White Island niet overslaan = een vulkaan een eind uit de kust : pracht belevenis !!

 • Fit Foodprints

  2017-10-01 at 13:39 Beantwoorden

  Jéétje Jantine! Wat een prachtige foto’s en wat ontzettend gaaf dat jullie deze reis gaan maken!!
  Wij gaan jullie zeker volgen!

 • Kees Bikker

  2017-10-02 at 06:49 Beantwoorden

  Op mijn blog http://www.travelkees.nl staan mijn reisdagboeken uit 1991, met daarin veel meerdaagse wandeltochten (‘tramps’). Daar in de bush is niet veel veranderd sindsdien. Je hebt alleen wel een maandje of 3 nodig.

  • admin

   2017-10-05 at 08:24 Beantwoorden

   Hoi Kes, dank je wel voor je reactie, ik ga ze zeker lezen!

 • Nieuw-Zeeland lijkt mij echt geweldig! Zou daar dolgraag heen willen. Singapore vond ik tegenvallen, maar daarin schijn ik zowat de enige te zijn, dus ja

  • Jantina

   2017-10-16 at 07:50 Beantwoorden

   Vond je Singapore tegenvallen? Wat jammer! Was het te groot, te veel? Welke plekken kan ik in jouw ogen rustig overslaan?

 • shere

  2017-10-20 at 22:28 Beantwoorden

  New Zealand was onze laaste trip zonder kinderen. Bijna een maand rondgereisd. Erg mooi! Niet zo veel mensen komen er heen, maar het noorden is erg mooi. Bij Cape Reinga is een mooi camping ground. We deden de Tongariro crossing, daar moet je wel een goede conditie hebben. Andere walks zijn korter en wel makkelijker. Bay of ISlands, Milford sounds, Abel Tasman NP, Tekapo, Rotorua, Mt cook, The Catlings zijn een aanrader.

 • Wanda

  2017-11-11 at 13:48 Beantwoorden

  Heerlijk vooruitzicht joh! Zelf zou ik dolgraag eens voor langere tijd naar Canada en Australië willen maar zelf kan ik niet langer dan 3 weken vrij krijgen en voor mijn vriend is 2 weken wel maximaal omdat hij een eigen winkel heeft.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.