Volg me op mijn socials

voor

Voordelen en nadelen reizen in een camper

Voordelen en nadelen reizen in een camper

 

Voordelen en nadelen reizen in een camper. In mijn vorige blog over de camper las je het al, ik was niet direct enthousiast bij het idee van een camper. Het reizen in een camper vond ik heel leuk, reuze leuk! Maar zelf investeren in zo’n duur ding? Mwoah, daar was ik toch wel wat minder enthousiast over. Ik zag weinig voordelen en de nadelen wogen enorm.

 

Ik had allerlei bezwaren, bijvoorbeeld:

 

Nadelen van reizen in een camper:

 

langzaam rijden en dus geen verre bestemmingen
alleen in de zomer kunnen reizen, want koud
dure aanschaf
niet meer op vliegvakantie (want we “moeten” met de camper)

 

De negatieve ideeën over kamperen in het algemeen (koud, nat, vies en beestjes) had ik een paar jaar geleden al los gelaten. Dat waren geen grote bezwaren meer, als ik camper met de tent vergelijk helemaal niet.

 

Voordelen van reizen in een camper:

 

Maar… die voordelen logen er niet om. Marco nam mijn grootste bezwaren al direct weg, want:

 

er zijn best campers die wél snel kunnen rijden waardoor je ook naar verdere bestemmingen kunt. Onze bus rijd 130 km/u zonder gerammel. (als ik de laadjes goed dicht doe, haha)
een camper kun je heel goed isoleren en zelfs verwarmen als het nodig is
Na twee kleine “test-reisjes” kwam ik al heel snel achter een heel aantal extra voordelen:
vrijheid! Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt, wanneer je wilt.
flexibel in je bestemming (Regen voorspelt in Denemarken? Mooi weer in Belgie?)
een kleine bus rijdt reuze gemakkelijk (alleen nog even leren inparkeren ? )
en met een (kleine) camper kom je alle plekken waar je met een gewone auto ook kunt komen
het gemak, je parkeert en duikt je bed in. Niks opzetten, vast maken of ander gedoe.
je hebt een heel goed uitzicht. Leuk bij het sightsee-en, maar ook extra veilig onderweg.
niet reserveren of heel kort van te voren. Extra vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.
Gewoon stroom, dus geen gedoe met het laden van camera’s, gopro of de laptop. Ik kan vanuit de camper gewoon doorwerken. (en wil hem ook zeker met dat doel gaan gebruiken)
het comfort. Een lekkere stoel (onze autostoelen kunnen draaien) Een koelkastje voor wat lekkers en een waterkoker voor een kopje thee. In combinatie met een lekker bed en een goed matras is dat eigenlijk beter dan menige hotelkamer!
fietsen en duikmateriaal kan gewoon mee in “de garage”. (de ruimte onder ons verhoogde bed)

 

Dus zo kwamen uit de voordelen en nadelen van reizen in een camper toch wel echt de voordelen in de meerderheid. En werd de bus gekocht en verbouwd. As we speak: bijna af! De standkachel wordt nog aangesloten. Zo wordt het nadeel “te koud” totaal geëlimineerd en zouden we zelfs naar de sneeuw kunnen gaan.

 

Ik kijk uit naar de wat langere reisperiodes waarin we kunnen gaan en staan waar we willen. Bovenaan het lijstje staan op dit moment:
De Noordkaap
Lofoten
IJsland (Ja echt, met de ferry via de Faroer Eilanden)
Slovenie

 

Maar met onze vliegreis naar Nieuw Zeeland in het verschiet staat de camper even geparkeerd op een paar kleine tripjes na, bijvoorbeeld kamperen in Amsterdam of een kerstmarkt in Duitsland.

Waar zou jij absoluut naar toe willen gaan met de camper? Of misschien was je al eens op een toffe plek die je absoluut met mij (en het hele internet) wilt delen? Schrijf het in de comments, ik ben nieuwsgierig!Voordelen en nadelen reizen in een camper

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

4 Comments
 • Jantje van den Berg

  2017-11-14 at 13:10 Beantwoorden

  met camper naar Ierland – Schotland – Wales – Engeland is net zo tof als naar Noorwegen ( Noordkaap via Zweden en Finland heen , Noorwegen , Lofoten terug ) echt aanraders ….. vanwege het wisselvallige weer , is een camper veel comfortabeler dan een tent ??

 • Heel leuk bericht! Een camper heeft inderdaad veel voordelen! Wij reisden al met een caravan door de alpen naar de cote d’azur . Een zeer geschikte reis om alles eens te testen met een beperkt budget! Zeker een aanrader! Veel plezier met jullie reis naar Nieuw-Zeeland! Wij kijken er naar uit om jullie reis te volgen!

 • Daisy de Vos Burchart

  2017-12-09 at 12:47 Beantwoorden

  Mijn man heeft het er ook vaak over! We hebben geen rijbewijs maar als het eenmaal zover is en we kunnen het ons veroorloven dan nemen wij er ook een en gaan we ook lekker met z’n allen toeren!

 • walther liebrand

  2019-12-27 at 01:24 Beantwoorden

  Hai vele jaren terug met mn oude vito bus al overnachtingen gehad op een simpele manier wel een ruime slaapplaats wat ik of wel wij belangrijk vonden ,een porti pot mee voor de dame verder niet veel. rust op plekken komen waar rust en vrijheid is nog geboden was ,heerlijk eten koken in een pan eenvoudig maar heerlijk ,s avonds heerlijke borrel en wijntje ,slapen met de achter deuren open en alweer een broodje aan het opbakken met een heerlijke koffie en thee ,echt als ik er aan terug denk super Nu in het bezit van mercudes bus sprinter de zonne panelen al aan gesloten ,protipot al onder de zit bank het bed al bijna klaar wel met lattenbodem voor ventilatie matras en al vele leuke plekken in het zicht ook in nederland ik zou willen dat wij nu al zouden kunnen vertrekken

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.