Volg me op mijn socials

Favoriete Wandeling in Nieuw Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland en in dit blog: mijn favoriet – Rob Roy Glacier Track. En dat zegt wat, want in die zeven weken dat we in een camper door Nieuw Zeeland trokken hebben we wat afgewandeld. Korte wandelingen, lange wandelingen en een meerdaagse wandeling. Allemaal prachtig op hun eigen manier. Maar deze wandeling was ab-so-luut onze favoriet. 

Deze wandeling is in de buurt van Wanaka, het kleine zusje van Queenstown. Queenstown is de grote “avonturen-stad”, je kunt er allerlei gekke en minder gekke dingen doen, flink op stap gaan en de omgeving is prachtig. Wanaka is kleiner, overzichtelijker en rustiger. Beide plekken hebben een waanzinnige omgeving, maar omdat Wanaka rustiger is kozen wij voor Wanaka. 

Je kunt prachtig wandelen in Nieuw Zeeland. De wandeling “Roys Peak” staat bekend als de mooiste wandeling van de omgeving. En inderdaad – de plaatjes op instagram zijn prachtig. ’s Ochtends vroeg, bovenop de top zie je de zon over Lake Wanaka opkomen. Magisch. En druk. Wij reden er in de ochtend langs en zagen véél auto’s geparkeerd en flink wat mensen tegen de berg op zwoegen.
Ik zal eens een blog schrijven over het wandelen in Nieuw Zeeland in het algemeen, maar dit blog gaat over de wandeling Rob Roy Glacier Track.

wandelen in nieuw zeeland

Rob Roy Glacier Track – mijn favoriete wandeling in Nieuw Zeeland

Lengte: 10 km
Duur: 3-4 uur
Moeilijkheid: gemakkelijk
Startpunt: Raspberry Creek Carpark – een uurtje rijden vanaf Wanaka.

Een paar opmerkingen: 
De duur van de wandeling:  Wij deden er 3,5 uur over, maar hadden rustig nog een uur extra kunnen gebruiken. Het is er waanzinnig mooi en we vonden het heerlijk om te genieten van het uitzicht. Maar onze taxi kwam ons weer ophalen, dus we moesten binnen 3,5 uur weer terug zijn. 

Startpunt van de wandeling: Taxi? Hoezo taxi? Jullie reden toch in een camper?  Klopt. Maar deze wandeling begint aan het einde van de vallei. Je rijdt eerst over gravel-paden die op zich prima te doen zouden zijn voor een huurauto. Maar aan het einde moet je één of twee riviertjes oversteken. En dáár wordt je huurauto niet blij van. En het verhuurbedrijf al helemaal niet. Als het water tenminste niet zo hoog staat dat je er uberhaupt niet door kunt. Voor 15 dollar heb je een taxi en hoef je je nergens zorgen over te maken. Ideaal! 

De moeilijkheidsgraad: makkelijk. Dat zal vast. Maar niet als je uit een pannenkoek-plat land komt. Deze route stijgt ongeveer 350 meter omhoog en op sommige plekken was het best klimmen. Voor een Nederlander dan he? 

Bonustip: ga vroeg. Hoe vroeger hoe beter. Wij waren aan de vroege kant en deelden ons uitzicht met maar vijf mensen. Op de terugweg kwamen heel wat meer mensen omhoog gewandeld.

wandelen in nieuw zeeland
favoriete wandeling in nieuw zeeland

De wandeling start bij de parkeerplaats “Raspberry Creek” (met toilet – soms ook niet onbelangrijk)  Na een kwartiertje gemakkelijk wandelen langs de rivier steek je de rivier over via een flinke hangbrug. 
Daarna begint langzaamaan de klim omhoog. Je hebt eerst nog een geleidelijk stuk door een prachtig bos en je hebt af en toe mooi uitzicht op de gletsjervallei met de rivier.  De komende foto’s zeggen genoeg denk ik. 
Als je de eerste 4 km erop hebt zitten kom je bij het eerste uitzicht. Voor ons de ideale plek om een broodje te eten. (En persoonlijk om uit te hijgen, want het laatste stukje tot aan het uitzicht was aardig omhoog. Marco had natuurlijk nergens last van. Verschilletje in sportiviteit zullen we maar zeggen.) 

Het pad gaat weer verder en is nog steeds goed begaanbaar. Er zit één stuk bij waar je over wat stenen moet klimmen, maar niet al te lastig. Eenmaal helemaal bovenaan gekomen heb je een superuitzicht op de gletsjer, een waterval en het ravijn. 

Je wandelt dezelfde weg terug, maar de uitzichten zijn steeds zo mooi dat ik daar echt geen moment van baal. Op de weg naar beneden zie ik steeds weer nieuwe dingen, uitzichten, mooie planten. De camera draait overuren op deze wandeling! 

wandelen in nieuw zeeland, mijn favoriet
rob roy glacier wandeling
rob roy gletsjer wandeling in nieuw zeeland
view rob roy glacier wandeling

Leuk? Later nog eens lezen? Pin deze post:

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.