Volg me op mijn socials

werken op reis

Werken op Reis vanuit de Camper

Werken op reis

Ben je nu alweer op reis? Eh ja.
Sinds we de camper gebouwd hebben is de wereld een heel stuk kleiner geworden. We reizen maar raak en grijpen iedere vakantie van Marco (hij werkt in het onderwijs) aan om iets van de wereld te zien. Daarnaast nemen we de camper regelmatig mee voor een weekendje of een paar dagen ergens naar toe en dat is lang niet altijd “vakantie”.
Want zoals iedereen moet ik ook gewoon zorgen dat er geld in het laatje komt en kan ik niet eindeloze periodes lang rondreizen en lanterfanten.

Gelukkig heb ik het perfecte beroep om overal ter wereld uit te voeren en kan ik werken waar en wanneer ik wil.
Je weet het misschien wel, of misschien ook niet – dan weet je het nu: ik ben fotograaf.

Voor mijn opdrachten werk ik op verschillende locaties. Meestal thuis op Ameland of elders in Nederland. Soms ook in het buitenland. Maar het werk wat ik naast die foto-opdrachten heb, kan ik bundelen en vanuit de camper ergens in Europa doen.

Wat voor werk op reis doe ik dan?

Meestal werk ik vanuit de camper vanaf mijn laptop aan foto’s, bedrijfsopdrachten en mijn trouwfotografie. (nieuwsgierig? www.amelandfoto.nl)
Daarnaast werk ik vanaf mijn telefoon aan administratie, social media en mijn emails.  Veel van de artikelen die je op dit blog leest zijn geschreven terwijl ik op reis ben.
 

Wanneer werk ik terwijl ik op reis ben?

Dat moet strak gepland worden. Want -> mijn twee grootste valkuilen terwijl ik reis en werk zijn:

  1. te veel dingen willen doen en daardoor te weinig tijd over houden om te werken
 1. te veel willen werken waardoor ik niet toe kom aan leuke dingen doen
 

Wat een dilemma’s he? ? Ik probeer zoveel mogelijk balans te houden door met mezelf (en met Marco) af te spreken wanneer ik werk. Maar ook wanneer ik juist NIET wil werken en mijn telefoon en/of wifi uit zet.
Ik werk bijvoorbeeld als het ’s ochtends nog donker is of ’s avonds vroeg donker. Op regenachtige dagen werk ik extra veel, zodat ik op een ander moment vrij kan nemen als het zo uit komt.
En ik werk vanaf de bijrijdersstoel terwijl we onderweg zijn van a naar b.

werken op reis

Wat heb ik nodig om te werken op reis?

Dat is niet veel: een telefoon en een laptop en nog wat kleine spulletjes – zie het lijstje een stukje verderop in dit blog. Met een laptop en telefoon kan ik overal werken en met ons kleine hotelkamertje op wielen kan ik altijd op “kantoor” zijn.
 
Ik wissel mijn telefoon en laptop regelmatig voor elkaar uit. Zo is het makkelijk werken op reis als we geparkeerd staan met mijn laptop die op het kleine campertafeltje staat. Ik heb een 17-inch laptop zodat ik, als ik foto’s verwerk, goed beeld heb. Maar als we onderweg zijn en ik op de bijrijdersstoel zit, werkt het voor geen meter vind ik. Dan is een 17 inch laptop toch echt te groot.
Dan gebruik ik liever mijn telefoon – ik typ teksten, beantwoord emails en werk social media bij.
 
Ik werk onderweg op een Iphone 6, maar ik wil wel graag een iPhone Xr kopen. De iPhone Xr is net iets groter dan de iphone die ik nu heb,  maar past nog wel makkelijk in mijn jaszak als ik een wandeling aan het maken ben. Ik denk dat dat wel extra prettig werkt.
 

De spullen die ik echt nodig heb:

Laptop
Telefoon
Mijn agenda – bijna altijd in de buurt.
Harde schijf – om foto’s veilig te bewaren
Wifi of goede ontvangst op mijn telefoon zodat ik mijn telefoon als hotspot kan gebruiken
Camera en bijbehorende lenzen
Noisecancelling headphones voor als ik in een café moet werken om wifi te hebben (met spotify of podcasts)
Een aantal apps om de laptop en telefoon samen te laten werken, zoals Evernote en Dropbox.

Alle electrische appararaten worden opgeladen door de zonnepanelen op het dak van de camper. Met een omvormer kan ik daarmee óók mijn laptop en cameraspullen opladen. Over de elektriciteit in de camper kun je hier meer lezen. 

Je kunt je voorstellen dat het ook superfijn is als je camper op temperatuur is. Hetzij lekker warm in de winter óf lekker koel in de zomer. Een kleine airco is perfect. Op deze website kun je meer lezen over welke airco’s geschikt zijn voor in een kleine camper of caravan.  www.mobielairco.com Op deze manier kan ik én rustig doorwerken zodat mijn klanten niet lang hoeven te wachten op mijn werk én kan ik genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft.  

Happy Camper! ?

met de camper naar zweden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor meer zoals dit

12 Comments
 • alexa

  2018-11-28 at 10:06 Beantwoorden

  wauw die allerlaatste afbeelding, heel mooi! Heb jij die gemaakt? Tof dat je zoveel kan reizen en van de wereld kan zien!

  • Jantina

   2018-11-28 at 13:24 Beantwoorden

   Wat een uitzicht he? Ja, die foto heb ik zelf gemaakt 🙂

 • Femke

  2018-11-28 at 10:59 Beantwoorden

  Werken met dat uitzicht (laatste foto) lijkt mij niet verkeerd!! Wauw! Maar kan me voorstellen dat je af en toe tegen wat dingen aanloopt. En die iphone Xr wil ik ook wel! 😉

 • lodi

  2018-11-28 at 12:18 Beantwoorden

  Super makkelijk tegenwoordig dat je gewoon kan werken ook al ben je op reis, toen wij 7 maanden door Amerika en Canada aan het reizen waren blogde ik altijd en overal. super makkelijk.

 • Malou

  2018-11-28 at 13:52 Beantwoorden

  Wat fijn dat je toch overal je werk kan doen, maar kan me goed voorstellen dat het lastig blijft om een balans te vinden in werken en ontspanning.

 • Dhini

  2018-11-28 at 14:54 Beantwoorden

  Prachtig foto`s. Het lijkt mij gaaf zo werken en reizen in een

 • kiki hasselton

  2018-11-28 at 15:27 Beantwoorden

  wat fijn dat je het zo kunt combineren!! En wat een mooie foto op het eind.

 • Manuela

  2018-11-29 at 19:48 Beantwoorden

  Fijn dat je het op deze manier kunt combineren én dat je man zoveel vakanties heeft 😉 Haha.

 • Linda

  2018-12-03 at 19:36 Beantwoorden

  Ik vind dit echt een groot voordeel aan werken vanaf een laptop. Je hebt zo weinig nodig om overal op de wereld te kunnen werken. Heerlijk is dat! Reizen is ook mijn grootste passie dus ik snap je helemaal!

 • Liset - Beautydagboek

  2018-12-04 at 10:12 Beantwoorden

  Wat een heerlijke combinatie: vakantie + werk tegelijk! Gelukkig kun je je werk overal uitvoeren.

 • Lis

  2020-07-23 at 09:27 Beantwoorden

  Leuk artikel! Wat ik mij wel afvraag is hoe het zit met internet. Werkt het altijd even goed en gebruik jij alleen hotspots via je telefoon?

  • Jantina

   2020-07-23 at 12:41 Beantwoorden

   Nee, het internet is soms een uitdaging. Soms heb ik supergoede wifi, andere keren moet ik daar echt even naar zoeken.
   En als het echt te erg is werk ik via mijn telefoon.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.