Volg me op mijn socials
Schrijf je in
en krijg 1x per maand email van me
* = required field

Zelf een camper bouwen – het bed

zelf een camper bouwen

Zelf een camper bouwen – het bed

Zelf een camper bouwen – lekker slapen én veel opbergruimte

 

Dus. We wilden zelf een camper bouwen. We hebben de juiste bus gekozen en bedacht hoe we de inrichting wilden hebben. Het bed speelde in die camper zelfbouw een enorme rol. Wij wilden niet iedere avond het zitje naar het bed ombouwen. En dan ‘s nachts: op losse kussens liggen die verschuiven en je de hele nacht voor de helft op twee kussens ligt.
Ja zeg, kamperen is leuk, maar het moet wel een beetje comfortabel en dat kan als je zelf een camper bouwt en de inrichting bepaalt.

 

Formaat bed in onze zelfgebouwde camper

 

Omdat onze bus breed genoeg is (en wij zelf niet heel lang) kunnen we overdwars slapen. Dat maakt dat we de camper ideaal kunnen inrichten en we ruimte genoeg over houden voor een keukentje én een beetje leefruimte. Ons bed is 1.90 lang bij 1.40 breed. Wij zijn zelf van gemiddelde lengte, dus dat past prima. Oke. Ik hoor het je denken: 1.40 m is niet heel ruim hoor Jantina!
I know! Het is niet een heel breed bed en ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier een beetje extra leefruimte op zouden willen offeren en de breedte van hun camperbed iets vergroten.
Maar uit ervaringen van vorige kampeervakanties in een huurcamper wisten wij dat we heerlijk kunnen slapen in een smal bed.

 

Zelf een bed in je camper bouwen – de details

 

Het bed is gemaakt met een losse lattenbodem en een fijn matras. We zijn daarvoor naar de ikea gegaan. De lattenbodem was gemakkelijk op maat te zagen en ook het matras konden we precies op maat maken.

 

 

Bij het ontwerpen van de inrichting van onze zelfbouwcamper vonden we het dus belangrijk dat we lekker konden slapen. Maar we wilden ook zoveel mogelijk opbergruimte. Daarom hebben we gekozen om het bed in de camper hoog te bouwen en onder het bed veel opberg ruimte te hebben.
Onder het bed aan de voorkant van de camper hebben we een aantal lades en een kastje. Aan de achterkant van de bus, zit het “fietsenschuurtje”.
Via de achterdeuren kunnen we bij de techniek van de camper, achter de witte deurtjes rechts. Daar zit bijvoorbeeld de schakelaar van de stroom en als er iets mis is met de elektriciteit kunnen we het daar fixen.

 

 

Fietsen in de camper

 

Links achter in de camper is de opbergruimte extra diep. Dat is het “fietsenschuurtje”. We kunnen onze mountainbikes redelijk gemakkelijk in de bak schuiven en de bak voorkomt dat de hele camper onder de  modder komt te zitten na een rondje door het bos.
Naast de fietsen is ruimte voor een grote bak. Daar kan Marco zijn surfpak in,  onze duikspullen of andere attributen die we niet voor in de camper willen omdat ze vies of nat zijn geworden. Of misschien gebruiken we ze niet zo vaak en kunnen ze daarom net zo goed achterin. Bijvoorbeeld de oprijblokken of de tuinstoeltjes.
Zowel de bak voor de fietsen als de andere bak pakken we net zo makkelijk weer uit de camper zodat als we geen fietsen meenemen er ruimte zat is voor andere dingen.

 

 

zelf een camperbus bouwenzelf een camper bouwen

6 Comments

 • Femke

  03.04.2018 at 08:58 Reply

  We hebben geen camper maar dit ziet er echt te gek uit zeg! Zou zo zin krijgen om er in weg te rijden, liefst richting Portugal! 🙂

 • Rowan

  13.04.2018 at 10:07 Reply

  Wat leuk om te zien zeg! Het is echt gaaf geworden. Het is toch ook wel mijn ultieme droom om met een (eigen) camper rond te reizen, lijkt mij fantastisch.

 • Bern Greven

  23.10.2018 at 14:36 Reply

  Ik ben wel benieuwd hoe de oplegblokken/bevestingingssysteem voor de lattenbodems hebben vastgezet aan de linker en rechterzijde van de bus.

  • Jantina

   24.10.2018 at 11:18 Reply

   Hoi Bern,
   Op de eerste foto kun je het een beetje zien. Op de profielen van de zijkant van de bus hebben we een houten balk bevestigd met kit en schroeven. Daar ligt de lattenbodem op.

 • Maria

  08.05.2019 at 11:44 Reply

  Welke dikte van hout heb je gebruikt voor plafond en de kastjes. Is het tand en groef? Heb je het hout bewerkt?
  Welk watersysteem hebben jullie? en bevalt het jullie, ben nog aan het twijfelen of ik een grijze afvaltank ga plaatsen, ook voor schoon water of dat ik ga werken met 2 waterbussen, dan zou ik geen problemen hebben met lozen. Wat is jou ervaring hiermee?

  • Jantina

   08.05.2019 at 19:47 Reply

   Hoi Maria! Wij hebben vurenhoutenplankjes gebruikt en die dunner geschaafd. De planken die je zo koopt vonden wij te dik. We hebben het hout ingesmeerd met meubellak van CeWe. Wij hebben gekozen voor twee jerrycans van 25 liter. Eentje schoon en eentje grijs. Makkelijk te vullen, neemt niet al te veel plaats in én goed schoon te houden. Wat voor bus zijn jullie aan het verbouwen?

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: